Lämna en kommentar

Harlekins teaterkurs med en scoutförening i Landskrona

Tisdagen 5 mars höll teaterföreningen Harlekin sin teaterkurs för en scoutförening. Frida Einarsson en av medlemmarna deltog och rapporterar följande händelse från den kvällen.

Harlekins besök hos Scouterna

Tisdagen den 5/3 besökte Harlekin scouterna, i Tacksägelsekyrkan i Landskrona. Syftet med besöket var att ha teaterövningar samt prova på forumteater, tillsammans. Scoutgruppen utgjordes av ca tio scouter och deras ledare. Barnen var i låg och mellanstadieåldern. Från Harlekin var vi åtta medlemmar som deltog denna kväll.

Kvällen började med presentation av oss själva. Efter detta följde uppvärmning, lekar och teaterövningar, som Christoffer ledde oss i. Vi fick prova på att vara ”Älvor och slem”, att bygga statyer, att göra ”frys”, och att improvisera på olika sätt.

När vi lekt och improviserat en bra stund var det dags för Forumteater. Barnen fick komma med förslag på olika situationer, som sedan spelades upp. Sedan diskuterade vi, tillsammans med barnen, olika lösningar på situationerna. Sedan spelades upp scenerna igen, utifrån barnens förslag. Vi hann prata om både syskonbråk och jobbiga föräldrar innan kvällen var slut.

Det blev en mycket fin kväll med många goa skratt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s